Freez Dryck

Freez Engery DryckFreez Energy - Koffein & Taurin

Freez läsk innehåller en unik blandning av rent kolsyrat vatten, fruktjuicer & naturliga smaker. Freez är läskade, lätt kolsyrat dryck med mycket smak, utan alkohol.

  • Smak:
  • Alkohol: 0%

Den här smaken har vi i lager! Du är välkommen att kontakta oss om du vill beställa den :)

Koffein

Hos människor är koffein en stimulant av det centrala nervsystemet som har förmågan att tillfälligt motverka trötthet och öka pigghet. Drycker innehållande koffein, som exempelvis kaffe, te, läsk och energidrycker, är spridda i alla åldrar.

Koffein är även känt som guaranin då det återfinns i guarana, matein då det återfinns i mate, och tein då det återfinns i te; alla dessa namn är synonymer för samma kemiska förening.

Koffein återfinns i olika mängder i bönor, blad och frukter hos över 60 växter, där det fungerar som ett naturligt bekämpningsmedel som paralyserar och dödar vissa insekter som äter av växterna. Den används vanligtvis i störst utsträckning av människor som utvinner den ur kaffeplantans bönor och tebuskens blad och används i diverse maträtter och drycker framställda av produkter från kolanöten eller från kakao. Andra koffeinkällor är bland annat yerba mate, guaranabär, och växten Ilex vomitoria.

Taurin

Taurin är en organisk syra (ett derivat av aminosyran cystein) som djur själva bildar i kroppen för att reglera hjärtat och muskelsammandragningar.

Ämnet förekommer i alla animaliska livsmedel.

Taurin fungerar som en antioxidant och skyddar mot toxicitet av olika ämnen (t.ex. bly och kadmium). Tillskott av taurin har visat att förhindra oxidativ stress som träning.

© 2015 Freez. Alla rättigheter reserverade

Swedish English Finnish